Annons
Lästips till pappa

PlanetDad listar böcker om faderskap. Huruvida dessa är läsvärda eller inte kan vi inte besvara, då vi är för upptagna med att vara pappor för att hinna läsa. En sak har de dock alla gemensamt, de har alla ambitionen att säga något om hur en pappa är, eller bör vara. Ett ganska svårt uppdrag, så klart, då det är olika för alla…

Vi har valt att lista alla böcker vi kan hitta som är utgivna under 2000 talet. Den beskrivande texten är tagen från förlagen eller från försäljningsställen och anger inte vad vi på PlanetDad tycker eller tänker om boken. Att tänka på är också att den största mängden av böckerna inte ger några praktiska råd utan mer är skönlitterära böcker om faderskapet.

 

koka makaroner om att bli pappaTitel: Koka makaroner – om att bli pappa
Författare: Johan Nilsson
Utgivningsår: 2004

Koka makaroner berättar Johan Nilsson om sitt och sonen Elons första år tillsammans om det hisnande stora i att plötsligt stå inför något som är viktigare än det egna livet, om hur alla perspektiv förskjuts, om att lära sig leva med en ständigt närvarande blandning av kärlek och fruktan. Och om vaknätter, Jack Kerouac och Elons förtjusning i treans spårvagn förstås. Johan Nilsson har skrivit en stillsamt humoristisk och sällsynt levande bok om föräldraskap och kärlek.

Köp boken här 36:->

 

 

En liten bok om konsten att vara pappaTitel: En liten bok om konsten att vara pappa
Författare: Åke Högberg
Utgivningsår: 2003

EN LITEN BOK OM KONSTEN ATT VARA PAPPA handlar om fadern, barnet och de heliga banden - om papparoll och faderskap för de nya männen, de som ska vara pappor på 2000-talet. De vill vara goda fäder. Men de vet ofta inte hur de ska bära sig åt, för de saknar egna goda förebilder. Psykologen och psykoterapeuten Åke Högberg delar här med sig av sina erfarenheter. Det handlar om den förändrade mansrollen, om den oersättliga pappan, om barnkunskap för fäder, om en pappas viktigaste uppgifter, om pappan som mentor - kort sagt om fadern som vägvisare ut i livet.

Köp boken här 145:->

 

 

uppdrag pappa av Dükler, Hannes  Titel: Uppdrag: Pappa
Författare: Uppdrag: Pappa, Hannes Dükler
Utgivningsår: 2004

Utbudet av böcker om pappor, av pappor, för pappor är lätträknat. Nu kommer Uppdrag: Pappa med fjorton personliga berättelser av pappor som ger sin syn på den största och mest oslagbara omställningen i livet. Detta är pappornas egen bok.
Läs roliga, angelägna, smärtsamma, viktiga och tänkvärda historier om hur Dogge Doggelito, Olle Palmlöf, Fredrik Sahlin och ytterligare elva pappor hanterar papparollen. Om att genomlida grabbiga pappakurser. Om att förlösa sin egen dotter hemma. Om att skiljas. Om att få ett handikappat barn. Om att bli pappa mot sin vilja. Vad som händer med kärleken och sexlivet. Att tappa kontrollen. Att berätta för sina barn att man blivit förälskad i en annan man. Att respektera skogränsen. Men även om att inte acceptera bilden av pappan som enbart lekledare och hjälpreda. Att vara osynlig inför barnmorskor och BVC-personal. Om rätten till sin egen blöjreklam. Att kräva hälften. Att ta sig tid. Att vara där. För, som Magnus, Brasse och Eva sa: Där är där man inte är, här är här där man är.

Köp boken här 145:->

 

 

du ska bli pappa dick sundwallTitel: Du ska bli pappa
Författare: Dick Sundevall
Utgivningsår: 1994

"Du ska bli pappa" är en bok som bejakar lusten och glädjen inför faderskapet. Samtidigt är det en bok fylld av konkreta råd och fakta om graviditeten, förlossningen och det nyfödda barnet.

Köp boken här 154:->

 

 

 

 

 

 

 

GravidGuiden, tips till gravid

template by