Annons
He-man

 

He-man and the masters of the universe

He-man – The most Powerful Man in the Universe

He-Man, eller “The Most Powerful Man in the Universe” som han också kallades är huvudhjältefiguren i leksaks serien Masters of the Universe. Det har gjorts en hel del kring Masters of the Universe men störst blev den animerade serien ”He-Man and the Masters of the Universe” som producerades av Filmation Studios. Serien hade premiär 1983 och höll på till 1985 (130 episoder). I serien höll He-man och hans ”possy” på att fajtas mot Skeletor och hans pack. He-man´s gäng skyddade en planet som hette Eternia och främst en borg som hette Castle Grayskull (där trodde Skeleton att hemligheten fanns för att ta över Eternia).


Vår egen Dolph Lundgren spelade He-man i spelfilmen som kom 1987. Filmen gick inte helt i linje med serien och bland annat använde Dolphan en pickadoll ganska mycket istället för det karaktäristiska svärdet. De inbitna fansen tyckte inte om detta, och filmen floppade (kanske inte bara därför). Den blev dock med tiden en kultklassiker istället.

Plastdockarna tillverkades av Mattel och originalserien kom ut 1981. De tillverkades sedan i olika modeller fram till 1988. He-man såldes med ett ”power sword”, en stridsyxa och en sköld. ”The most Powerful Man in the Universe” behövde bland annat även med en ”battle cat” att rida på. 1989 kom en ny serie ut med He-man och gänget i lite mer ”rymdigt” tema. Serien kom med nyheter fram till 1992 då den sista serien av plastdockorna gjordes.

 

GravidGuiden, tips till gravid

template by